| |

Pollers Dorpsstraat Lunteren per 17 juli weer operationeel

Goed nieuws! Binnenkort gaan de verzinkbare palen (pollers) in de Dorpsstraat in Lunteren weer werken. In de Dorpsstraat wordt veel overlast ervaren van voertuigen die door het voetgangersgebied werken. Daarom hebben we de kapotte pollers vervangen door nieuwe exemplaren. We hebben de ICT-systemen goed ingericht en het systeem getest. Alles werkt, dus als alles goed blijft gaan, bewegen de palen vanaf 17 juli omhoog en omlaag. Op deze manier houden we de Dorpsstraat veilig voor fietsers en voetgangers. In de Wilbrinkstraat komt een klappaal, om te voorkomen dat voertuigen alsnog via deze route de Dorpsstraat inrijden.

Vanaf 17 juli staan de pollers standaard omhoog en is de Dorpsstraat niet meer toegankelijk voor voertuigen, behalve voor de bewoners en de ondernemers van het gebied tussen de pollers. Zij ontvangen in de loop van volgende week een brief met informatie hoe zij ontheffing kunnen aanvragen.

Tijdens de laad- en lostijden, maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 7.00 tot 10.00 uur, gaan de pollers automatisch naar beneden als een voertuig voor de poller staat. Het voetgangersgebied is dan wel toegankelijk om te laden en lossen. Hulpdiensten en storingsdiensten hebben altijd toegang tot het voetgangersgebied.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Martin Staal via telefoonnummer 14 0318 of stuur een e-mail naar info@ede.nl. Vermeld in het onderwerp van uw mail ‘Pollers Lunteren t.a.v. Martin Staal’.

Deel dit bericht

Vergelijkbare berichten