|

Winkels in Lunteren

Op een vrijdagavond bij schoenenzaak van Camp was ik op zoek naar wandelschoenen. Ik hoorde de klant naast mij aan de kassa zeggen: “fijn dat ik geslaagd ben, want ik woon hier en koop het liefst alleen in Lunteren”. Toen ik de winkel verliet zag ik de mooie feestverlichting met de energie besparende led-lampjes. Maar ik zag ook dat verschillende winkels in Lunteren op koopavond na 19.00 uur gesloten zijn. 

Het is een trend in heel Nederland dat winkels sluiten op koopavond. Een paar jaar geleden was het heerlijk dat  je na je werk nog wat kon kopen, maar nu heeft online winkelen dat ingehaald. In veel kleine dorpen is de koopavond al helemaal verdwenen, maar gelukkig in Lunteren niet. Zelfs sommige steden zoals Hilversum kijken jaloers naar ons dorp. Hoe krijgen ze het voor elkaar dat er nog zo’n aanbod is?

Ook bij ons zijn het lastige tijden. Oplopende energieprijzen en duurdere boodschappen maken dat er minder wordt uitgegeven. Ook bij ons zijn er op koopavond minder klanten. Daar staat dan tegenover dat je de klanten op koopavond wel meer tijd kunt geven.  

Het voorzieningen niveau en het aanbod van winkels is een wederzijds belang van consument en ondernemer. Het wonen in ons dorp vinden we een voorrecht en veel Lunteranen gunnen het onze winkeliers gelukkig. Dat maakt het wonen in het dorp ook zo prettig. Parkeren hoeft niet het probleem te zijn: dat is nog gratis en dichtbij. Namens de dorpsraad doe ik een oproep aan u allen: Koop lokaal, want dan zijn we allen blij. 

Dorpsraad Lunteren

Lees hier de online krant van deze week.

Deel dit bericht

Vergelijkbare berichten