| | | |

Wonen op vakantieparken

Vakantieparken zijn weer volop in het nieuws. Het televisieprogramma Pointer nam diverse vakantieparken onder de loep waaronder ook een park in de gemeente Ede. Landelijk bestaat er een programma Vitale Vakantieparken om levensvatbare parken te behouden voor recreatie en niet om permanent te wonen.
Andere parken moeten verdwijnen omdat er allerlei onwenselijke activiteiten plaatsvinden, van prostitutie tot drugshandel en huisvesting van illegalen. Soms worden de niet vitale vakantieparken omgevormd tot permanente bewoning. Dan moeten de woningen wel gaan voldoen aan het bouwbesluit en dat is met veel ‘chalets’ niet het geval. Maar met de mogelijkheid van permanente bewoning lever je wel een bijdrage aan het oplossen van de woningnood.
Wat heeft de Dorpsraad te maken met vakantieparken? Binnen de Dorpsraad onderhouden we contacten met o.a. ook de COSBO (Centraal Overleg Samenwerkende Bonden van Ouderen). En sommige ouderen hebben te maken met het onderwerp vakantieparken. Soms uit luxe (een ouder echtpaar die naast het appartement waarin zij wonen een klein chalet in de natuur heeft gekocht), maar soms ook uit noodzaak (woning verkocht of verhuisd naar deze omgeving, maar geen seniorenwoning kunnen vinden). Dit soort onderwerpen bespreken we met de gemeente Ede.
Wonen is een belangrijk thema. Een werkgroep uit de Dorpsraad bereid zich voor om met de inwoners van Lunteren in gesprek te gaan op 30 mei aanstaande. Er zijn veel vragen: wat zijn de wensen van de verschillende generaties en waar liggen de knelpunten. Maar ook: blijft er genoeg groen over om lekker buiten te spelen of even een luchtje te scheppen tijdens een wandeling. De Dorpsraad laat zich graag informeren door de Lunteranen om daarmee het gesprek aan te gaan met het Gemeentebestuur.

Deel dit bericht

Vergelijkbare berichten