|

Doe ook mee met beplantingsproject Lunteren in het Groen

Het beplantingsproject is een unieke kans voor inwoners in het buitengebied van Lunteren, die hun terrein snel willen verfraaien met beplanting. Zij kunnen meedoen aan een actie voor meer struiken en bomen, zoals hoogstamfruitbomen. De inwoners die meedoen, ontvangen een gratis beplantingsadvies voor bijvoorbeeld een haag, vogelbosje of boomgaard en een aantrekkelijke korting op de aanschaf van bomen en struiken.

Met de actie ‘Lunteren in het Groen’ willen dorpsraad Lunteren, gemeente Ede en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) samen met inwoners het karakteristieke landschap versterken en de biodiversiteit vergroten. Inwoners krijgen advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Denk aan knotwilgen, vogelbosje, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen. De gemeente Ede en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk. Deelnemers kunnen zich voor de actie aanmelden via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/lunteren-in-het-groen.

Plan van adviseur

Een adviseur van de gemeente Ede komt na aanmelding op erfbezoek om te kijken welke bomen en struiken geschikt zijn en maakt samen met de eigenaar een beplantingsplan. Naast een uitgewerkt plan ontvangen deelnemers een aanbieding voor betaalbare aanschaf van beplanting om het erf aantrekkelijker te maken. In het najaar wordt het plantmateriaal uitgedeeld.

Versterking Lunterens landschap en biodiversiteit

Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit geldt voor het aanbrengen van landschapselementen, struweelhagen en knotwilgen. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek.

Informatieavond

Doe je mee? Op dinsdag 5 september 2023 ben je van harte welkom bij de informatieavond ‘Lunteren in het Groen’. De avond zal om 19.30 uur plaatsvinden in het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28 in Lunteren. Meer informatie en een aanmeldformulier vind je op slgelderland.nl/projecten/lunteren-in-het-groen.

Deel dit bericht

Vergelijkbare berichten