Hulp voor Oekraïne

De oorlog in Oekraïne levert verschrikkelijke beelden op. Veel dorpsgenoten willen op de een of andere manier helpen. Vooral voor de vluchtelingen die hier naar toe komen worden allerlei initiatieven ontplooid.

Inmiddels gebeurt er al veel. De stichting Hart en Handen voor Oekraïne heeft twee vrachtwagen ladingen met hulpgoederen afgeleverd in Oekraïne, en bereidt inmiddels de volgende transporten voor.  Daarnaast heeft de Gereformeerde Kerk de leegstaande pastorie ingericht voor opvang van vluchtelingen. De gezamenlijke kerken ,maatschappelijke organisaties  en inwoners van Lunteren hebben zich reeds aangemeld bij de gemeente en Ede.

Het CVV (Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen) coördineert alle acties in Ede. Op de website van CVV Ede is ook veel informatie te vinden (www.cvvede.nl).

De gemeente Ede geeft via de website https://www.ede.nl/in-de-gemeente-ede/vluchtelingen-uit-oekraine alle informatie die zij nu paraat hebben over bijvoorbeeld het inschrijven bij de gemeente, wat eventuele gevolgen kunnen zijn voor de uitkering/ huurtoeslag ed. en waar mensen met hun praktische vragen terecht kunnen (CVV, Vluchtelingenwerk) etc.

Mensen kunnen zich aanmelden bij Take Care B&B of bij andere ‘bemiddelingsbureaus’ als ze vluchtelingen willen opnemen. Als iemand zich daar inschrijft, doet de gemeente Ede  daar niet direct iets mee, want voor Ede maakt het niet uit of mensen vluchtelingen opvangen met of zonder bemoeienis van Take Care B&B.

Op 22 maart is er een informatieavond op het Raadhuis vanaf 19.00 uur aan de Bergstraat 4 te Ede.

Deel dit bericht

Vergelijkbare berichten