|

Levens redden in het verkeer door een gevoel van gemeenschap en verantwoordelijkheid te stimuleren

De campagne ‘Eerst een plan’ is een oproep van bewoners aan bewoners om vooraf na te denken over hun terugreis na een avond uit of een borrel op het werk op vrijdagmiddag. Met een plan voorkomen bestuurders dat ze zelf plaatsnemen achter het stuur na consumptie van alcohol.

De kracht van deze campagne ligt in de betrokkenheid van de gemeenschap zelf. In de eerste ronde van de campagne doen Dirk Nijhof (Voetbalclub Wekerom), Merel Meijer (Otterlo’s Belang), René Fluit (Autoschadebedrijf van der Werf) en Jaap Roelofsen (Brandweer Harskamp) een persoonlijke oproep naar de gemeenschap.

Parkeervak rondom een boom

Burgemeester René Verhulst en wethouder Peter de Pater gaven op 27 oktober samen met Arie Alderliesten van Malkander, Michel Jansen van de politie en Dirk Nijhof het startsein voor deze campagne. Op ‘t Nieuwe Erf in Lunteren onthulden zij daar een symbolisch parkeervak rondom een boom, met daarbij de oproep “Maak van deze boom geen parkeervak.” Daarna zijn er ook op andere plekken in de gemeente Ede ‘parkeervakken’ gemaakt.

Achter de schijnbaar idyllische wegen van Ede schuilt een zorgwekkende realiteit: te vaak wordt er deelgenomen aan het verkeer onder invloed van alcohol. Dit vormt een ernstig gevaar voor alle weggebruikers en kan tragische gevolgen hebben. Met de campagne ‘Eerst een plan’ wordt benadrukt dat een kleine beslissing om vooraf een plan te maken, een levensgroot verschil kan maken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen veilig thuiskomt. En daarmee wordt de verkeersveiligheid in Ede vergroot.

Deel dit bericht

Vergelijkbare berichten