|

Dinsdag 14 mei heeft de Lunterse Wijkagent Niek Wijers een Witte voetjes actie georganiseerd. Bij deze actie komen politieagenten onaangekondigd langs woningen en kijken ze of er makkelijk zou kunnen worden ingebroken. 

Er zijn in totaal 210 witte voetjes in huizen, schuurtjes en auto’s neergelegd om de bewoners er op te attenderen dat er nu niets is gestolen, maar een inbreker had dat wel kunnen doen. 

Elektrische fietsen, accuboormachines, auto’s met de sleutel er nog in lagen voor het grijpen. Al met al werden er complimenten voor de dorpsbewoners uitgedeeld omdat de meesten het goed voor mekaar hadden. De mensen die dinsdag een voetje hebben gevonden kunnen dat zien als een aansporing om dat ook onder controle te krijgen. 
De wijkagenten werden geholpen door Toezicht en Handhaving uit Ede, Jaap Vaarkamp namens Dorpsraad Lunteren Gerrie en Davy van Malkander en Marian van Roekel en Anne-Jan Telgen namens de gemeenteraad. Als tip voor alle Lunteranen gaf de wijkagent nog mee: Loop als het gaat schemeren even een rondje door je huis en controleer ramen en deuren of ze op slot zitten. 

Buurt WhatsApp 
Bij het zien van een verdachte situaties, zonder spoed, is het altijd verstandig dit in de eigen buurt WhatsApp groep te melden of je kan 0800-8844 bellen. De buurtgroepen zijn niet bedoeld voor de vraag of iemand het pakketje van nr14 heeft aangenomen, maar wel als er op vreemde tijden mensen bij huizen naar binnen aan het kijken zijn.

Deel dit bericht

Vergelijkbare berichten