|

Verslag bestuursvergadering 3 juni 2024 met aansluitend de afstemming met de commissies

Opening door de voorzitter, gast is Dhr. Spruit hij treedt toe tot de commissie welzijn en is tevens de verbinding met WIJ Lunteren.

In-, en uitgaande post:
– Er is een mail ontvangen waarin het fietsplan buitengebied van de fietsersbond wordt aangehaald en tevens de openbaar vervoer verbindingen. Mail wordt ter behandeling doorgezonden aan de commissie verkeer.
– Ontwikkelingen rondom de Leliekwekerij op de Goudsberg. Mail wordt doorgezonden aan de commissie buitengebied met verzoek om een visie op deze problematiek.
– Hulpvraag Europese verkiezingen gem. Ede. Deze is per nieuwsbrief gedeeld onder de leden. Er hebben zich 14 leden gemeld voor bemensing van de stembureaus. Prachtig resultaat.
– Gemeente Ede heeft een verzoek gedaan mee te praten met de herinrichting camping de Goudsberg alsmede de positionering van de muur van Mussert in het geheel. Verzoek tot deelname is doorgezonden aan de commissie buitengebied dit tevens af te stemmen met Platform de Goudsberg.
– Gemeente Ede heeft ons geïnformeerd over het voornemen Oekraïense mensen te huisvesten op de Wildwal en nodigt ons uit voor de informatieavond. Bestuur zal hier vertegenwoordigd zijn.
– Er is een brief binnengekomen over de huisvesting van Oekraïense mensen op de Wildwal, deze brief is beantwoord met verwijzing naar de informatieavond.
– Uitnodiging deelname “Lunteren Bruist 2024“bestuur neemt deel aan deze bijeenkomst op 14 september.
– Er is mail ontvangen over het initiatief “Wijk van de toekomst”. Deze mail wordt doorgezonden voor behandeling aan de commissie duurzaamheid.

Financiën:
– Door de vele activiteiten en bijeenkomsten staan de financiën wat onder druk, de penningmeester zal dit onder de aandacht van de gemeente brengen. Tevens het verzoek aan de commissies vergaderingen, indien mogelijk, zoveel mogelijk bij de leden te organiseren. Tenslotte is er, naar aanleiding van een gesprek met het Westhoffhuis, een goed financieel voorstel gekomen voor het gebruik van de ruimten.

Activiteiten:
– De commissie buitengebied is aanwezig geweest op de informatieavond realisatie klimtoren bij het uilenbos. Wat het bestuur betreft geen extra actie noodzakelijk.
– Bestuur heeft afstemming gehad met het C.O.L (Centrum Ondernemers Lunteren) Dit was een waardevol gesprek wat jaarlijks zal worden herhaald. De bedoeling van deze gesprekken is elkaar op de hoogte te houden van actiepunten en elkaar daarbij te versterken. Besproken zijn de zomeravond feesten, verdwijnen Post NL punt, verkeers-, en gladheidsproblemen Dorpsstraat. Wij hopen de volgende keer ook bedrijvenpark “De Stroet“ hier bij aan te haken.
– Dodenherdenking, bestuur heeft een krans gelegd op deze respectvolle bijeenkomst.
– Start “ Witte voetjes Actie” politie en gemeente, bewustwording veiligheid rondom huis en in de buurt. Bestuur was hierbij aanwezig.
– Open spreekuur van de dorpsraad elke eerste maandag van de maand. Dit loopt niet storm. Daarom vraag aan de commissie communicatie hoe dit in de toekomst inhoud te geven. Suggestie is met vooraanmelding via info@dorpsraadlunteren.nl te gaan werken.
– Commissie buitengebied heeft een fietsroute georganiseerd om mensen kennis te laten maken met de herinrichting van het buitengebied en het versterken van de biodiversiteit. Helaas was het een wat natte dag maar evenwel zeer interessant. In het najaar zal deze activiteit herhaald worden.

Commissies sluiten rond 20.30 uur aan:

Commissie Zorg en Welzijn:
– Henk Spruit heeft zich bij de commissie gevoegd. Hij is tevens bestuurslid van de Vluchtheuvel en WIJ Lunteren.
– Herinrichting nieuwe erf, hier wordt door de projectgroep aan gewerkt, in het najaar wordt een aangepast voorstel verwacht.

Commissie sociale woonvoorziening:
– Men is drukdoende het initiatief inhoud te geven en de behoefte te polsen. Men maakt daarbij gebruik van de onderzoeksresultaten van de gemeente Ede waaruit duidelijk naar voren komt dat er in Lunteren behoefte is naar een woonvorm waar jong en oud met elkaar en voor elkaar kunnen samenwonen en leven. Hierbij kan ook gedacht worden aan integratie van bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, verpleeghuis plaatsen en voedsel in de wijk.

Commissie wonen:
– 17 juni vindt er een slot bijeenkomst plaats over de plannen rondom de toekomstige woningbouw in Lunteren tot 2045. Na ruim een jaar intensief hier mee bezig te zijn geweest met de bewoners van Lunteren, zullen deze plannen op 2 oktober worden overgedragen aan de wethouders de Pater en van der Beek.

Commissie verkeer:
– In samenspraak met de gemeente Ede volop doende met de enquête Meulunterseweg en omgeving.
– Met betrekking tot de logistieke problemen/druk bij de bevoorrading van de supermarkten en daarbij de druk op de Stationsstraat, Klomperweg en omgeving is 3 juli een afspraak met wethouder de Pater met als thema “Lunteren slibt dicht”!

Commissie buitengebied:
– Ook een zeer actieve commissie waarbij de meest actuele onderwerpen staan vermeld onder in-, en uitgaande post en activiteiten hierboven.
– Ook is er nog een gezamenlijke petitie van de verschillende dorpsraden aan de tweede kamer mede ondertekend aangaande de toekomst van de Wolf op de Veluwe.

Commissie communicatie:
– Maakt zich sterk voor het op orde houden van de communicatielijnen vanuit het bestuur en ondersteunt daarbij ook de commissies. Belangrijk punt hierbij is het centraliseren en archiveren van alle correspondentie. De website is het centrale informatiepunt voor het publiek en de nieuwsbrieven worden maandelijks naar 600+ abonnees verstuurd. Via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter) wordt met ruim 650 volgers gecommuniceerd.
– Veel Lunteranen zijn nog niet op de hoogte van de activiteiten binnen de dorpsraad en welke betekenis dit kan hebben voor het dorp. De commissie heeft als doelstelling het aantal leden en volgers tot boven de 1000 te laten groeien.

Commissie Duurzaamheid:
– Er wordt op 5 oktober in het Westhoffhuis een duurzaamheidsmarkt georganiseerd. Hierbij valt te denken aan de volgende onderwerpen, stankoverlast, waterberging, vuurwerk overlast, geluidsbeperking, energie, isolatie, installatie aanpassingen enz. Parallel vinden er presentaties en workshops plaats.

Deel dit bericht

Vergelijkbare berichten