Doe mee met Lunteren in het Groen

Persbericht: Rozendaal, augustus 2018

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Lunteren graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Lunteren in het Groen’ op donderdag 6 september in Partycentrum Floor, Dorpsstraat 36 in Lunteren. De avond start om 20.00 uur en wordt geopend door wethouder Willemien Vreugdenhil. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn.

Groene karakter versterken

Vorig jaar startte een actieve groep bewoners uit Lunteren onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) met het project “Levend Landschap”. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorp en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer groen in het landschap. Hierbij kunt u denken aan hagen, heggen, hoogstamboomgaarden of bomen die passen in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Lunteren in het Groen’.

Informatiebijeenkomst ‘Lunteren in het Groen’ op 6 september

Tijdens de informatiebijeenkomst op 6 september vertelt een adviseur van SLG meer over het beplantingsproject. Bewoners krijgen informatie over het groen dat thuishoort in het landschap en tips om het erf diervriendelijk te maken. Het beplantingsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ede en de provincie Gelderland.

Aanmelden bij Landschapsbeheerders Ede

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de landschapsbeheerders van gemeente Ede. In een individueel gesprek kan een bewoner zijn beplantingswensen voorleggen aan de gemeentelijke landschapsadviseur met als resultaat een beplantingsplan op het eigen terrein. Tijdens de informatieavond op 6 september krijgen bewoners uitleg hoe ze aan de hand van een beplantingshandleiding zelf al de slag kunnen om een inrichtingsschets voor hun terrein op te stellen. Deze schets kan als basis dienen voor het veldbezoek met de landschapsadviseur van gemeente Ede.

In het najaar van 2018 wordt het plantmateriaal besteld. Op een feestelijke uitdeeldag ontvangen deelnemers de bomen en de struiken. Deelnemers moeten rekening houden met een beperkte eigen bijdrage. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groener en aantrekkelijker Lunteren.

Heeft u belangstelling voor ‘Lunteren in het Groen’ of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de contactpersoon van de werkgroep Levend Landschap Lunteren: Marcelle van Leeuwen mgvleeuwen@kpnmail.nl of met de Landschapsbeheerders van gemeente Ede marnix.bout@ede.nl of bert.budding@ede.nl

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Robert Keizer van SLG, bereikbaar op tel.nr. 026 – 3537444 of r.keizer@landschapsbeheergelderland.nl.

Deel dit bericht

Vergelijkbare berichten